- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
امکان بررسی عملکرد روسای جمهور در دوره مسئولیت و پس از آن وجود دارد
یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: امکان بررسی عملکرد روسای جمهور در دوره مسئولیت و پس از آن وجود دارد که البته ضعف مدیریت آنها قابل پیگیری نیست، اما اقدامات عمدی و خلاف قانون باید پیگیری شود.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایسنا، محسن کوهکن با طرح این پرسش که آیا فعل یا ترک فعل و انجام کار خلاف قانون مسئولی را میتوان پس از اتمام دوران مسئولیت او مورد پیگیری قرار داد، اظهار کرد: یک دیدگاه میگوید که قابل پیگیری نیست که خدشه بزرگی به آن وارد است.
فرض کنید شما همسایه رئیس جمهور هستید و در اثر بی احتیاطی او، آسیبی به منزل شما وارد میشود. در زمان مسئولیت رئیس جمهور شما جرات شکایت ندارید، اما پس از پایان مسئولیت میتوان برای جبران ضرر شکایت کرد؟ من معتقدم رفتاری که اینگونه موجب ضرر و زیان به فرد دیگری میشود ارتباطی به دوره مسئولیت ندارد و اگر قوه قضاییهای داشته باشیم که بی محابا به این موارد رسیدگی کند، در زمان مسئولیت رئیس جمهور هم حق شکایت وجود دارد.
وی ادامه داد: قانون فقط یک مورد به مسئولان در دوره مسئولیت مصونیت داده است و آن هم مربوط به نمایندگان مجلس است، البته آنهم در مورد ایفای نقش نمایندگی است، اما اگر نماینده در گوش کسی بزند، مثل فرد عادی مورد پیگیری قرار میگیرد، قانون میگوید که در مرکز رسیدگی شود که به نظر من این هم به نفع شاکی است. اما اگر در اثر وضع قانون مشکلاتی ایجاد شود، نمیتوان از نمایندگانی که آن قانون را تصویب کرده اند، شکایت کرد.
از سویی باید توجه کرد که نظارت مجلس در واقع نظارت بر حسن اجرای امور است و نظارت بر حسن اجرای قوانین بر عهده قوه قضاییه است یعنی نظارت مجلس موردی و درباره عملکرد وزرا است و در نهایت به استیضاح وزیر میانجامد، اما وقتی تخلفات یک مجموعه و دستگاهی آشکار شد، قوه قضاییه ورود میکند.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون درباره موارد دیگر از جمله ریاست جمهوری سکوت کرده است، افزود: بنابراین همین سکوت قانون این مجوز را میدهد که به مسئولیت رئیس جمهور در دوران ریاست جمهوری رسیدگی شود. برای دوره پس از مسئولیت رئیس جمهور هم من منع قانونی نمیشناسم.
کوهکن درباره ارجاع گزارش مجلس از عملکرد رئیس جمهور سابق در ستاد کرونا به قوه قضاییه، خاطرنشان کرد: اگر فعل یا ترک فعلی انجام شده که خلاف قانون باشد، میتواند تحت پیگرد واقع شود.
مثلا اگر کارشناسان بر روی مسالهای اجماع کرده باشند و رئیس جمهور تصمیم دیگری گرفته شود باید مورد پیگیری واقع و پاسخ بدهد، اما اگر کارشناسان نظرات مختلفی داشته باشند و رئیس جمهور به هر حال یک تصمیم گرفته باشد، از اختیارات خود استفاده کرده است. در مجموع من معتقدم که امکان بررسی عملکرد روسای جمهور در دوره مسئولیت آنها وجود دارد که البته ضعف مدیریت آنها قابل پیگیری نیست، اما اقدامات عمدی و خلاف قانون باید پیگیری شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا چنین مواردی در گذشته سابقه داشته است، گفت: به صورت کلی این اتفاق نیفتاده است، اما پس از پایان دوره ریاست جموری احمدی نژاد، شکایاتی از او مطرح شد که من اطلاعی از سرنوشت آنها ندارم.