- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
تزریق دز سوم واکسن ایمنی بدن را در برابر کرونا ۹۰ درصد افزایش میدهد
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر اهمیت واکسیناسیون نوبت سوم و تاثیر آن بر مهار سویه امیکرون تاکید کرد و گفت: تزریق نوبت سوم واکسن ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا را به ۹۰ درصد میرساند.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از وبدا، محمد مهدی گویا افزود: واکسیناسیون نوبت سوم مکمل واکسیناسیون دو نوبت قبلی است و برای همه مردم کشور الزامی است که نوبت سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.
وی اظهار داشت: با تزریق نوبت سوم میزان ایمنی در برابر این ویروس در اکثریت قریب به اتفاق موارد به بالاتر از ۹۰ درصد میرسد.
گویا ضمن اعلام مراتب قدردانی خود از مردم بابت همکاری در کنترل بیماری کرونا طی دو سال اخیر ادامه داد: در حقیقت نقش اول را در کنترل این بیماری را مردم کشور ایفا کردند، همه میدانیم که ویروسی که اکنون با آن مواجهیم ویروس سرکش و مرموزی است که به سرعت میتواند تغییر چهره دهد و علایم بالینی مختلفی ایجاد کرده و از دست سیستم ایمنی بدن انسان به انحاء مختلف فرار کند و کار مراقبت و کنترل آن برای همه دنیا بسیار سخت و دشوار شده است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر تصریح کرد: جهشهای متعددی که این ویروس پیدا میکند باعث میشود که قابلیت سرایت آن تغییرکرده و شدت بیماری زایی اش هم متفاوت شده و گاهی اوقات شدیدتر و گاهی اوقات خفیف ترمی شود.
به گفته گویا، باید شناخت ما از این ویروس روز به روز بیشتر شود و بتوانیم راههای سرایت آن را کنترل کنیم و بیماری که ایجاد میکند را به بهترین شکل ممکن درمان کرده و قدرت سرکشی آن را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین سلاحهای بشر برای مقابله با این ویروس واکسیناسیون سراسری است. تجربه دنیا و ایران نشان داده هر قدر پوشش واکسیناسیون بالاتر باشد سرایت بیماری میتواند کمتر شده و مرگ و میر بیماری کاهش مییابد.
تزریق ۱۱۲ میلیون دز واکسن
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: تا چهار ماه پیش حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیون نفر در ایران یک نوبت واکسن دریافت کرده بودند. اکنون پوشش واکسیناسیون در ایران بسیار بالاتر رفته است و حدود ۱۱۲ میلیون دز واکسن تزریق شده است که رقمی حدود ۹ برابر بیشتر از چهار ماه پیش است.
گویا اظهار داشت: این دستاورد جز با استقبال مردم دست یافتنی نبود که خوشبختانه ثمرات آن را هم داریم مشاهده میکنیم. به طوری که موارد ابتلا به بیماری به همان نسبت کاهش یافته و مرگ ناشی از بیماری به کمتر از ۱۰ درصدِ چهارماه پیش رسیده است.
بیش از ۷۰ درصد مردم دو نوبت واکسن دریافت کرده اند
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون دو سلاح اصلی برای مبارزه با این بیماری، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و واکسیناسیون است، گفت: تاکنون پوشش بسیار خوبی برای دو نوبت واکسیناسیون در کشور ایجاد کرده ایم و بیش از ۷۰ درصد از مردم دو نوبت را دریافت کرده اند.
وی تاکید کرد: با تزریق سه نوبت واکسن مردم بسیار کمتر به کرونا مبتلا میشوند و تجربه جهانی ثابت کرده است، به طور واضح بیماری شدید و مراجعه به بیمارستان یا بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) و از همه چشمگیرتر میزان مرگ با تزریق نوبت سوم به حداقل میرسد.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه نزدیک دو ماه است که واکسیناسیون نوبت سوم در کشورمان آغاز شده، ولی متاسفانه اتفاق دیگری که دردنیا رخ داده و احتمال میدهیم به زودی ایران هم با آن مواجه شود ورود سویه امیکرون خواهد بود.
مبتلایان امیکرون طی دو روز دو برابر میشوند
گویا ادامه داد: سویه امیکرون قابلیت سرایت بسیار بالاتری از سویههای قبلی دارد. وقتی ویروس وارد کشوری میشود شاخصی را برای قابلیت سرایت آن اندازه میگیرند که آن شاخص زمان دو برابر شدن تعداد مبتلایان به ویروس است. این شاخص، یعنی دو برابر شدنِ مبتلایان در سویه امیکرون طی دو روز اتفاق میافتد.
وی با تاکید بر اینکه این شاخص نشانه بسیار نگران کنندهای از سرایت ویروس است، اظهار داشت: با توجه به آنچه تاکنون در رابطه با این ویروس مشاهده شده و کشورهایی که به سرعت یکی پس از دیگری موارد ابتلای به این ویروس را گزارش میکنند از جمله کشورهای همسایه ما مثل ترکیه، پاکستان، امارات و عمان، انتظار داریم مردم عزیزمان پروتکلهای بهداشتی را این بار با حساسیت بیشتری رعایت کنند و از این مهمتر این که واکسیناسیون نوبت سوم را جدی بگیرند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا با تامین کافی واکسیناسیونِ تمام کسانی که لازم است نوبت سوم واکسن را دریافت کنند، تمام گروههای سنی تعیین شده که تاکنون گروه سنی بالای ۴۰ سال بوده و به تدریج گروههای سنی زیر ۴۰ سال هم به آنها اضافه خواهند شد را تحت پوشش قرار دهد.
وی افزود: به این ترتیب نگرانی در مورد ابتلای به سویه امیکرون و گسترش موج بعدی بیماری به حداقل میرسد؛ بنابراین نوبت سوم واکسیناسیون به همان اندازه نوبتهای اول و دوم اهمیت دارد، تقاضای ما از مردم عزیز این است که فرصت را از دست ندهند و هرچه سریعتر به مراکز ما مراجعه کرده و واکسیناسیون نوبت سوم خود را هم انجام دهند.
تا کنون ۵۸ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۲۱۳ نفر دُز اول، ۴۹ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۶۴۴ نفر دُز دوم و دو میلیون و ۹۷۱ هزار و ۸۰۶ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۱۱ میلیون و ۵۵۸ هزار و ۶۶۳ دُز رسیده است.
اکنون هشت شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ نقطهای از کشور در وضعیت قرمز کرونایی نیست.
امیکرون یکی از تغییریافتهترین موارد جهش ویروس کرونا محسوب میشود که برای اولین بار در آفریقای جنوبی کشف شد و از آن زمان تاکنون در ۳۸ کشور شناسایی شده است.
سازمان جهانی بهداشت پنجمین حرف یونانی امیکرون را به سویه جدید کرونا که در آفریقای جنوبی شناساییشده، اختصاص داد و کارشناسان بهداشت نگران سرایت امیکرون هستند، زیرا دارای مجموعهای غیرعادی از جهشها است و مشخصاتی متفاوت از سایر سویههای نگرانکننده دارد.
گرچه سازمان جهانی بهداشت هنوز جزییاتی از میزان سرایت سویه امیکرون ویروس کرونا را اعلام نکرده، اما پزشکان احتمال میدهند میزان سرایت این سویه نسبت به سویه دلتا ۵۰۰ درصد بیشتر باشد.
دانشمندان نیز بر پایه تجربیات گذشته یادآور شدهاند که ویروسها همواره جهش پیدا میکنند، اما واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی میتواند از انتقال این ویروس به دیگران بکاهد.