- آلمان، فرانسه و بریتانیا: آمادهایم مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کنیم
- فرمانده کل سپاه: ما منطق سیاسی قوی برای جنگیدن داریم
- سپاه پاسدران در مورد تحولات سوریه بیانیه صادر کرد
- شریف نظام مافی: اگر توافق سیاسی انجام شود شاهد شکوفایی اقتصادی خواهیم بود
- سرقت ۴۲ میلیون دلار از سفارت ایران در سوریه صحت ندارد
- معاون بانک مرکزی: بازار ارز تجاری با هدف تکنرخی شدن ارز از ۲۶ آذر عملیاتی میشود
- رهبر انقلاب: مناطق تصرفشده سوریه آزاد خواهد شد
- حقوق گمرکی واردات موبایل مشخص شد/گوشی بالای هزار یورو ۳۰ درصد تعیین شد
- دونالد ترامپ: مجوز سرمایهگذاری تا یک میلیارد دلار سریعا صادر میشود
- عوارض واردات خودرو در سال آینده ۶۰ درصد تعیین شد
- میزان مالیات بر خانههای لوکس در سال ۱۴۰۴ تعیین شد
- خودکشی ۳ برادر جوان در تهرانپارس تهران
- ۴۵ سالگی علی کوچولو شخصیت معروف برنامه کودک دهه ۶۰
- همتی: باید همه ابزارهای لازم برای تحقق رشد اقتصادی را به کار بگیریم
- اولین محموله خودروهای وارداتی در بوشهر تخلیه شد
- رئیس قوه قضاییه: ممکن است در این روزها شیطنتها بیشتر شود
اسکندر مومنی: فقط در دهه شصت کاهش مصرف مواد مخدر داشتیم
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ایران رکورددار کشفیات مواد مخدر در جهان است، افزود: مواد مخدر منشا بسیاری از آسیبهای دیگر است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، سردار اسکندر مومنی روز یکشنبه در سومین نشست فصلی معاونان، مدیران و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با عنوان «ایفای نقش موثر دستگاهها و سازمانها در امر مبارزه با مواد مخدر» سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان و معاونان ایشان برگزار شد، اظهار داشت: امروز مواد مخدر یکی از بلایای بزرگ بشری و سر منشا آسیبهای گسترده در دنیا و کشور است تا آنجا که مقام معظم رهبری تاکید ویژهای بر مبارزه و ساماندهی آسیبها بویژه مواد مخدر دارند.
وی با تاکید بر اینکه رییس جمهوری هم در جلسه مبارزه با مواد مخدر بر امر پیشگیری تاکید داشتند، خاطرنشان کرد: مواد مخدر آسیبی است که منشا بسیاری از آسیبهای دیگر است؛ بسیاری از طلاق ها، جرایم، جنایت ها، بیماریهای عفونی و ... منشا مواد مخدر دارند یعنی اگر مواد مخدر ساماندهی شود بسیاری از آنها هم ساماندهی میشود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: در چهل سال گذشته بر اساس پژوهش صورت گرفته، فقط در دهه شصت کاهش مصرف مواد مخدر داشتیم و بقیه دههها افزایش مصرف آن را شاهد بودیم ضمن اینکه در چهل سال گذشته از نگاه آسیب شناسانه، در حوزه مقابله، دستاوردهای بزرگی داشتیم و سازمان ملل متحد هم رسما اعلام کرد ۹۰ درصد تریاک، ۷۰ درصد مرفین و ۲۰ درصد هرویین جهان توسط ایران کشف شده است.
سردار مومنی با تاکید بر اینکه در این راه بیش از ۱۲ هزار جانباز و شهید هزینه انسانی شد، تصریح کرد: در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ تن مواد مخدر کشف شد که بالاترین نرخ کشفیات در جهان بود.
وی با یادآوری اینکه در حوزه درمان و پیشگیری موفقیتهای بسیاری کسب کردیم، اما بررسیها نشان میدهد در حوزه فرهنگی و پیشگیری عقب ماندگی داریم و کمی غفلت کردیم، متذکر شد: با اقداماتی که صورت گرفت این انتظار پیش آمد که مواد مخدر وارد نشود تا کسی مصرف نکند هر چند این وظیفه همه ما است و لازم است، اما کافی نیست، زیرا زمانی میتوان گفت به سامان رسیدیم که به همان میزان که در مقابله تلاش میکنیم در حوزه فرهنگی و پیشگیری هم تلاش کنیم تا عرضه و تقاضا با هم کم شود.
حضور آمریکا در افغانستان عامل افزایش تولید مواد مخدر است
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور آمریکاییها در افغانستان را عامل پرورش و گسترش تولید مواد مخدر دانست و یادآور شد: تا آنجا که در سال ۲۰۰۰ میلادی، کل تولیدات در افغانستان حدود ۲۰۰ تن بود و در ۲۰۱۸ این نرخ به بالغ بر ۹ هزار تن رسید یعنی تولید و کشت مواد مخدر پنجاه برابر افزایش یافته که همین موضوع ضرورت تلاش در امر پیشگیری را دوچندان کرده است.
کاهش عرضه و تقاضا با هم کارساز است
سردار مومنی با تاکید بر اینکه رویکرد ستاد در کنار امر مقابله، درمان و توانمندسازی و پیشگیری است، افزود: باید به هم کمک کنیم تا جوانان قدرت «نه گفتن» را بیاموزند و نهادهای فرهنگ ساز کمک کنند بازدارندگی درونی ایجاد شود بر همین اساس طرح «یاریگران زندگی» تصویب شد که مورد تایید سازمان ملل متحد هم قرار گرفت.
وی درباره طرح «یاریگران زندگی» توضیح داد: در این طرح تمرکز اصلی بر مردم، گروههای مرجع و نهادی مسوول است که وزارت آموزش و پرورش یکی از ارگانهای اصلی بود که مطابق تفاهمنامه منعقد شده با این وزارتخانه، بیش از چهل هزار مدرسه تحت پوشش قرار گرفت و شبکه شاد هم به یاری آمد و امروز این طرح و رویکرد با همکاری وزارت ورزش توسعه پیدا میکند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: انتظار از اینکه دولت به تنهایی مقابله کند رویکرد هیچ کشوری نیست؛ گریزی نداریم مگر اینکه همه دستگاهها به کمک بیایند و در کنار مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی هم اولویت قرار گیرد.
سردار مومنی با اینکه ورزش، دشمن اصلی اعتیاد است یادآور شد: این جلسه شروع اقدام بزرگی است، زیرا مردم بویژه جوانان به قهرمانان ملی توجه دارند و ملاحظه میکنیم بسیاری از رفتار آنان را الگو قرار میدهند پس ترویج ورزش و تبلیغ آن میتواند چاره ساز باشد. ورزش یکی از راهکارهای ایجاد بازدارندگی درونی و اعتماد به نفس لازم در جوانان است.