- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
کشف ابزارهای سنگی از انسان مدرن در شمال چین با قدمت ۴۰ هزار سال
یک تیم بینالمللی از باستانشناسان به شواهدی دست یافتهاند که نشان میدهد انسانهای مدرن حدود ۴۰ هزار سال پیش در شمال چین حضور داشتهاند.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، به گفته دانشمندان این انسانها که در «شیامبی» در کنار رودخانه هولیو در شمال چین سکنی داشتهاند، فرهنگ منحصربهفرد ابزارسازی سنگی را نیز در زمان خود توسعه دادهاند. این فناوری که انقلابی در دنیای باستان محسوب میشد تنها حدود ۱۰ هزار سال بعد از این تاریخ به طور گسترده در میان انسانها رواج یافت.
حفاریها در ناحیه «شیامبی» از سال ۲۰۱۳ بدین سو ادامه داشته است و تیمی بینالمللی متشکل از باستانشناسان موسسه ماکس پلانک آلمان و موسسه میراث باستانی استان هبی چین مشغول تجزیه و تحلیل دادههای به دست آمده از این مکان هستند.
محققان میگویند در این مکان ۳۸۲ تیغه سنگی و استخوانی ریز پیدا کردهاند که در ابعادی کمتر از ۴ سانتیمتر ساخته شدهاند.
این تیغهها که به شکل عدد ۷ تراش داده شدهاند احتمالا ساخته شدهاند تا به یک دسته چسبانده شوند و نوعی ابزار دندانهدار ماقبل تاریخی را ایجاد کنند.
از روی تجزیه و تحلیل قطعات به جا مانده گمان میرود که این ابزارها برای دباغی پوست، خراشیدن و سوراخ کردن اجسام سخت نظیر چوب و احتمالاً استفاده در فرآیند کشتار حیواناتی نظیر آهو و گوزن و عملآوری گوشت آنها استفاده میشده است.
پروفسور مایکل پتراگلیا از موسسه ماکس پلانک میگوید: «به نظر میرسد که این افراد خیلی جلوتر از زمان خود در حال توسعه صنایع بودهاند و کارهای بسیار پیچیدهای را انجام میدادهاند تا گوشت یا گیاهان را فرآوری کنند یا شکار را بسیار کارآمدتر بکشند.»
انواع ابزارهایی که با تیغههای سنگی ریز ساخته میشدند تنها ۲۹ هزار سال پیش به صنعت غالب در شرق آسیا تبدیل شدند. آقای پتراگلیا در این باره میگوید: «در آن زمان، تقریباً ۴۰ هزار سال پیش، هیچ مجموعه ابزار سنگی مانند آن وجود نداشت بنابراین ظاهر آن نوآورانه است.»
دانشمندان احتمال میدهند که این صنعت با این قوم از بین رفته باشد و ۱۱ هزار سال بعد توسط جمعیت دیگری از نو اختراع شده باشد.
کشف مجزای بقایای انسان مدرن مربوط به ۴۰ هزار سال پیش در غارهای تیانیوان و ژوکودیان در همان نزدیکی و همچنین یافته شدن بخشی از یک جمجمه متعلق به انسان مدرن در سالخیت مربوط به ۳۴ هزار سال پیش این فرضیه را تایید میکند که سازندگان شیامبی انسانهای خردمند بودهاند.
انسانهای نخستین از دستکم ۲ میلیون سال پیش به سمت اوراسیا حرکت کردند، با این حال جدول زمانی دقیق انسانهای مدرنی که خارج از آفریقا پخش شدهاند مشخص نیست.
دانشمندان گمان میکنند انسان خردمند اندکی پس از آغاز تکامل نهایی ما، شاید در حدود ۳۰۰ هزار سال پیش، از قاره آفریقا خارج شده است. اکتشافات اخیر در اسرائیل و یونان نشان میدهد که دستکم ۲۰۰ هزار سال پیش ردی از آنها در بیرون آفریقا در حال زندگی و تعامل با دیگر گونههای انسانی به چشم میخورد.
تحلیلهای ژنتیکی نشان میدهد با این حال تمامی این انسانهای مدرن اولیه منقرض شدند و گونههای دیگر انسانی نظیر نئاندرتالها و دنیسووانها گونه مسلط اوراسیا به حساب میآمدند. خروج موفقیتآمیز انسان خردمندن از آفریقا، اما حدود ۵۰ هزار سال پیش رقم خورد؛ زمانی که آنها به اوراسیا رسیدند و این بار زنده ماندند و غالب شدند.
نتایج مطالعات جدید دانشمندان در نشریه «نیچر» منتشر شده است.