- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
- عباس عراقچی پیام رهبر انقلاب را به مسکو برد
- یک لیوان نوشابه چند درصد ابتلا به دیابت را افزایش می دهد؟
دلیل رانش زمین در بزرگراه همت تهران مشخص شد
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزئیاتی از رانش زمین در بزرگراه همت را اعلام کرد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی بیت اللهی جزئیاتی از رانش زمین را که امروز ۳۱ فروردین حوالی ساعت ۹ صبح در مسیر شرق به غرب اتوبان همت در مجاورت تقاطع با بزرگراه چمران رخ داد، تشریح کرد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه کمی بعد از بروز این حادثه تیم تخصصی مرکز تحقیقات در محل حادثه حضور بهم رساند، گفت: از سمت حاشیه شمالی اتوبان همت در مسیر شرق به غرب اتوبان همت مجاوزت تقاطع با بزرگراه چمران حرکت دامنه به وقوع پیوست و حرکت توده خاکی باند کندرو ضلع شمالی اتوبان را نیز در برگرفت و سبب کندی حرکت و بروز ترافیک شد.
بیتاللهی ادامه داد: ابعاد توده حرکت کرده در جهت شیب حدود ۲۰ متر و پهنای آن حدود۷ تا ۱۵ متر (به صورت متغیر) تخمین زده شده است.
وی توضیح داد: بررسی میدانی نشان میدهد که این بخش از دامنه خاکی مشرف به یال شمالی بزرگراه دارای شیب تند بوده و پوشش سطحی آن خاک تحکیم نیافته است. همچنین حرکت توده خاکی بهگونهای بوده است که درخت بزرگی را نیز با خود جابجا کرده است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: ضخامت خاک لغزیده حدود ۰.۵ تا ۳ متر تخمین زده شد که بر این اساس حجم خاک جابجا شده حدود ۴۰۰ مترمکعب تخمین زده میشود.
بیت اللهی در بیان علل وقوع حادثه رانش اتوبان همت گفت: دو عامل شیب بالا و جنس زمین و خاک منطقه در وقوع زمین لغزش از عوامل اصلی بودند.
وی توضیح داد: جنس خاک اگر از نوع تحکیم نیافته باشد در اثر نفوذ آب سطحی، اشباع و سنگین شده و در اثر نیروی وزن خود و احتمالا تاثیر ارتعاشات محیطی ناشی از ترافیک در مجاورت آن، به پائین حرکت میکند.
در زمین لغزش اتوبان همت، آب ناشی از آبیاری فضای سبز و درختان در دامنه، در بروز این رخداد تاثیر مهمی داشته است، اینکه سیستم زهکش در این مسیر عمل کرده و یا نه به دلیل مدفون شدن سرلولههای زهکش نمیتوان اظهار نظر کرد، اما جمع شدن آب در پای دامنه وجود آب و بیش از حد پایداری دامنه را تائید میکند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در بیان پیشنهادهای مرکز تحقیقات برای پیشگیری از بروز حوادث مشابه اعلام کرد: ابعاد حادثه زمین لغزش بزرگراه همت، کوچک و بسیار محدود و فاقد تلفات جانی بود، اما درس مهمی برای مدیریت شهری از دیدگاه مدیریت بحران داشت. اینکه کوچکترین انسداد مسیر در اثر حرکت دامنهای در معابر اصلی سبب ترافیک شدیدی میشود.
وی افزود: ناپایداری دامنهها در زلزلههای تاثیرگذار بطور مکرر در ایران اتفاق افتاده است و بنابراین پیشنهاد میشود تا دامنههای خاکی پرشیب از نظر پایدار بازبینی (کنترل سیستم زهکش، وجود سازههای نگهبان) بهویژه در طرفین معابر اصلی مورد بررسی و بازدید دورهای قرار گیرد. همچنین در آبیاری فضای سبز دامنههای پرشیب بهویژه دامنههای چمن کاری شده و خاکی، آب کمتری استفاده شود و در این خصوص آموزشها و تاکیدات لازم به کارگران داده شود.
گفتنی است مختصات نقطه حادثه عرض جغرافیائی ۳۵.۷۵۰۹۹۲ و طول ۵۱.۳۹۱۵۱۱ درجه و ارتفاع از سطح دریا حدود ۱۴۴۰ متر است.
همچنین موقعیت توده حرکت کرده از تقاطع همت-چمران، ۴۹۰ متر به سمت شرق در امتداد همت و در یال شمالی آن بزرگراه واقع است.