- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
پیشنویس قطعنامه علیه ایران در شورای حکام ارائه شد
آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه پیشنویس قطعنامه خود علیه ایران را به آژانس بینالمللی انرژی تحویل دادند. در این پیشنویس از ایران به دلیل پاسخ ندادن کامل به سؤالات آژانس در مورد ردیابی مواد اورانیومی در مکانهای اعلام نشده در ایران انتقاد شده است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، وصول این پیشنویس که به گفته رویترز، با نمونه منتشر شده آن در هفته گذشته تغییر چندانی نکرده است، به این معنی است که در نشست فصلی این هفته شورای حکام، ۳۵ کشور عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد آن بحث خواهند کرد و در مورد آن رأیگیری انجام خواهد گرفت.
در متن این پیشنویس آمده است: «این شورا نگرانی عمیق خود را اعلام میدارد؛ چرا که علیرغم تعاملات متعدد (ایران) با آژانس، اما به دلیل ناکافی بودن همکاریهای ماهوی ایران؛ هنوز مسائل پادمانی مرتبط با این سه مکان اعلام نشده پابرجا است».
همچنین آمده است که شورا «از ایران میخواهد برای انجام تعهدات قانونی خود فوراً اقدام کند و پیشنهاد مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای تعامل بیشتر بهمنظور شفافسازی و حلوفصل همه مسائل پادمانی باقیمانده را بیدرنگ بپذیرد.»
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه ۱۵ خرداد در پیامی درباره عواقب تصویب این قطعنامه در توئیتر نوشته بود: «اگر بانیان قطعنامه ضد ایرانی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی روش تهدید را دنبال کنند، مسئول همه عواقب آن هستند».
همچنین آقای امیرعبداللهیان گفته بود که هرگونه تلاش سیاسی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی «بدون شک با پاسخ متناسب، مؤثر و فوری ایران» روبرو خواهد شد.
برخی دیپلماتها احتمال دادهاند که این قطعنامه بهرغم هشدارهای ایران در مورد اثرات مخرب آن بر روند مذاکرات احیای برجام، بهراحتی تصویب خواهد شد.
روسیه از متحدین ایران مخالفت خود با این قطعنامه را اعلام کرده است.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در کانال تلگرامی خود اعلام کرد: «روسیه در صورت تصویب این قطعنامه در نشست جاری شورای حکام، با آن همسو نخواهد شد.»
وی گفت: «پر واضح است که نیت شرکتکنندگان غربی در مذاکرات وین برای تصویب قطعنامه درباره ایران در نشست جاری شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر برجام اثر نسبی معکوس دارد.»
اولیانوف افزود: «روسیه در هیچ شرایطی خود را با چنین قطعنامهای همسو نخواهد کرد.»
در همین حال، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر در گفتگو با بخش عربی تلویزیون الجزیره گفت که در حال مذاکره با ایران و آمریکا برای کمک به یافتن زمینههای مشترک و بازگشت به مذاکرات در وین است.
وزیر امور خارجه قطر با رد گمانهزنیها مبنی بر شکست مذاکرات گفت: «با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره مذاکرات هستهای ایران و چشمانداز دستیابی به توافق صحبت کردم.»