کد خبر: ۸۵۵۰
۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۸
تام نایدس، سفیر آمریکا در بهار سال گذشته به این ویلای مجلل ۲۳ میلیون دلاری بازسازی شده که در غرب بیت المقدس واقع شده نقل مکان کرده است.

ماجرای حضور سفیر آمریکا در اسرائیل در یک ویلای لوکس در بیت‌ المقدس (اورشلیم) مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است. اقامتگاهی مجلل که قیمت حدود آن ۲۳ میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، مکانی عجیب که برخلاف دیگر اماکن دیپلماتیک نه پلاک و نه نشانه‌ای از این‌که در این محل دیپلمات آمریکایی زندگی می‌کند وجود ندارد.

بعد از حدود دو سال از تصمیم جنجال برانگیز دونالد ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به اورشلیم نماینده آمریکا همچنان در این مکان لوکس که به صورت اجاره در اختیار ایالات متحده قرار گرفته زندگی می‌کند.

اقامتگاه لوکس سفیر آمریکا در اسرائیل؛ ملکی تاریخی که دولت آمریکا اجاره آن‌را می‌پردازد

تام نایدس، سفیر آمریکا در بهار سال گذشته به این ویلای مجلل بازسازی شده که در غرب اورشلیم واقع شده نقل مکان کرده است. مالک این ملک ارزشمند و سفارت آمریکا هر دو تایید کرده‌اند که این مکان به عنوان اقامتگاه رسمی نماینده آمریکا در اسرائیل اجاره رفته است.

دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود پس از به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل، سیاست آمریکا در قبال اسرائیل را که برای دهه‌ها ثابت مانده بود تعییر داد. اقدامی که خوشحالی اسرائیل، خشم فلسطین و نارضایتی بسیاری از کشور‌های اروپایی را با خود به همراه داشت.

ترامپ همچنین سفارت ایالات متحده را از تل آویو به بیت المقدس (اورشلیم) منتقل کرد و متعاقبا محل اقامت سفیر هم به همین شهر منتقل شد.

مکان قبلی که سفیر آمریکا در آنجا ساکن بود، یک ساختمان ساحلی وسیع ۵ خوابه بود که در زمینی به مساحت حدود یک هکتار و نیم ساخته شده بود. این ملک در سال ۱۹۴۸ از سوی دولت اسرائیل به آمریکا اعطا شد.

ملک قبلی البته طبق اسناد رسمی اسرائیل به قیمت بیش از ۶۷ میلیون دلار فروخته شده است. هرچند وزارت امور خارجه آمریکا از انتشار جزئیات این معامله خودداری کرده، اما روزنامه اسرائیلی گلوبز فاش کرده که شلدون ادلسون، کازینودار بزرگ آمریکایی و از یاران نزدیک دونالد ترامپ خریدار این ملک بوده است. کسی که خود در سال ۲۰۲۱ درگذشت.

به نظر می‌رسد تصمیم دولت ترامپ برای فروش ملک قبلی با این هدف صورت گرفته بود تا دولت آینده نتواند تصمیم ترامپ مبنی بر انتقال سفارت به بیت المقدس (اورشلیم) را لغو و بار دیگر سفارت آمریکا را به تل‌آویو برگرداند. اما این مسئله باعث شد تا دیپلمات‌های آمریکایی با مشکلات زیادی در تل آویو به کار خود ادامه دهند و مکان مناسبی برای زندگی پیدا نکنند.

هنگامی که تام نایدس در دسامبر گذشته برای ماموریت خود به اسرائیل آمد با مشکل پیدا کردن مکان مناسب برای اقامت رو به رو شده بود. در اورشلیم که شهری شلوغ است گزینه‌های زیادی که هم محوطه‌ای بزرگ و هم امن برای اقامت سفیر ایالات متحده باشد، وجود نداشت.

در اکثر کشورها، اقامتگاه رسمی سفیر، نه تنها خانه او به شمار می‌رود که مکانی برای برگزاری بسیاری از مراسم رسمی و اجتماعات بزرگ نیز محسوب می‌شود، در نتیجه یک آپارتمان کوچک به تنهایی نمی‌تواند این نقش را ایفا کند.

نایدس پس از مدت‌ها گشتن بالاخره توانست این ملک لوکس در خیابان امک رفایم را پیدا کند. در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای انتقال سفیر به مکان دیگری پیش‌بینی نشده است، اما مشخص نیست که دولت ایالات متحده چه میزان برای این ملک گرانبها ماهانه اجاره پرداخت می‌کند. مقام‌های دو کشور و همچنین مالک هیچ اظهار نظری در خصوص مبلغ اجاره این ملک و همچنین جزئیات این قرارداد نکرده‌اند.

گفته می‌شود حدود ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در سال‌های اخیر صرف بازسازی این ملک تاریخی شده است. اقدامی که از سوی آریل کوهن در شرکت بلو ماربل اسرائیلی صورت گرفته است.

رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند که این ملک در سال ۱۹۳۰ و توسط یک خانواده ثروتمند فلسطینی ساخته شده است. اورشلیم یا بیت‌المقدس غربی مکان زندگی گروهی از فلسطینیان ثروتمند بوده که در منطقه‌ای لوکس زندگی می‌کردند. این منطقه به خاطر ویلا‌های سنگی معروفش شناخته می‌شد. با این حال پیش از سال ۱۹۴۸ اکثر فلسطینیانی که در این مکان زندگی می‌کردند با حمله نیرو‌های اسرائیلی یا از این منطقه فرار کردند و یا به زور بیرون انداخته شدند.

حالا جو بایدن قرار است ماه آینده در سفر خاورمیانه‌ای خود توقف کوتاهی هم در اسرائیل داشته باشد، اما مشخص نیست که در آن سفر از این اقامتگاه اجاره‌ای نیز بازددید خواهد کرد یا خیر. بایدن همچنین با یک چالش دیگر نیز رو به رو است؛ دونالد ترامپ تصمیم گرفت بعد از انتقال سفارت از تل آویو به اورشلیم، کنسولگری آمریکا در اورشلیم را که در خدمت فلسطینیان بود، تعطیل کند.

حالا فلسطینی‌ها از دولت بایدن خواسته‌اند تا به تعهد خود مبنی بر بازگشایی این کنسولگری عمل کند، اقدامی که در صورت اجرایی شدن می‌تواند ادعا‌های آن‌ها در خصوص بخش‌هایی از شهر را تقویت کند. در مقابل، اما اسرائیل به همین دلیل با بازگشایی این کنسولگری به شدت مخالف است و از دولت آمریکا خواسته است هرگز چنین تصمیمی را عملی نکند.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر