- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
حسین امیرعبداللهیان: توافق در دور جدید گفتگوها در گرو واقع بینی آمریکا و سه کشور اروپایی است
وزیر امور خارجه با بیان اینکه حساسیت و ملاحظات ایران را درباره صهیونیستها و تحرکات این رژیم در دیدار با چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه به صراحت بیان کردم، گفت: دور جدید گفتگوها برای رفع تحریمها با واقع بینی آمریکا و سه کشور اروپایی به نقطه توافق منجر شود.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، حسین امیرعبداللهیان روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه افزود: بارها اعلام کردهایم که سیاست همسایگی و همسایه محور ایران، توسعه و تعمیق و تحکیم روابط ایران و ترکیه در دستور کار جدی دولت آیتالله رئیسی قرار دارد.
وی با بیان اینکه حساسیت و ملاحظات ایران درباره صهیونیستها و تحرکات این رژیم را به صراحت در دیدار با چاووش اوغلو بیان کردم، گفت: دور جدید گفتگوها برای رفع تحریمها با واقع بینی آمریکا و سه کشور اروپایی به نقطه توافق منجر شود.
وزیر خارجه افزود: در جریان سفر امروزم، پیش نویس و نسخهای از پیشنهاد طرف ایرانی برای کار کردن روی سند همکاریهای جامع و بلندمدت دو کشور، تقدیم آقای چاووش اوغلو خواهد شد.
امیرعبداللهیان در مورد مذاکرات وین گفت: آقای چاووش اوغلو را در جریان سفر آقای بورل به تهران و توافق برای ادامه مذاکرات برای رفع تحریمها قرار دادم.
وی افزود: امیدوارم در دور جدید گفتگوهای ایران با طرفهای مقابل به شرط رفتار واقع بینانه آمریکا و سه کشور اروپایی شاهد رسیدن به نقطه توافق باشیم.
اجلاس مقابله با پدیده گرد و غبار در تهران برگزار میشود
وزیر امور خارجه همچنین در مورد مسائل زیستمحیطی و گرد و غبار گفت: این موضوع مساله جدی در منطقه است و ما نیز در ایران در برخی استانها با این چالش مواجه هستیم.
امیرعبداللهیان افزود: ان شاءالله طی دو هفته آینده اجلاسی را برای مقابله با پدیده گرد و غبار، مسائل مرتبط با آن و پیامدهای زیستمحیطی این موضوع در تهران برگزار خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: در همین چارچوب تاکید بر این موضوع داریم که کمیته مشترکی که در این زمینه بین ایران و ترکیه ایجاد شده مذاکرات کارشناسی و فنی خود را ادامه دهد.
وزیر امور خارجه در مورد گفتوگوهایش در مورد یمن با وزیر خارجه ترکیه گفت: از تداوم آتشبس در یمن حمایت میکنیم و همواره بر ضرورت رفع محاصره انسانی و راهحل سیاسی در یمن تاکید داریم.
وی افزود: در موضوع لیبی نیز از تشکیل دولت قانونی و یکپارچه در لیبی استقبال میکنیم.
نگرانیهای امنیتی ترکیه را درک میکنیم
امیرعبداللهیان در مورد گسترش روابط تجاری با ترکیه گفت: به زودی رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور و معاون دیپلماسی ایران برای پیگیری توافقات دو کشور در حوزه مورد اشاره به ترکیه سفر خواهد کرد.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: در مورد مسائل کنسولی، استرداد مجرمین و تبادل زندانیان رایزنی و گفتگو کردیم. همچنین در مورد گسترش دیپلماسی پارلمانی بین دو کشور و تجارت مرزی و گسترش بازارچههای مرزی گفتگو و رایزنی کردیم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: همچنین توافق کردیم که کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را در آینده نزدیک برگزار شود و امیدوار هستیم بتوانیم نشست شورای عالی روابط ایران و ترکیه را در سطح روسای جمهور برگزار کنیم.
رییس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه ما نگرانیهای امنیتی ترکیه را درک میکنیم، گفت: در ارتباط با طرح مباحثی درخصوص احتمال وقوع عملیات ویژه در بخشی از خاک و سرزمین سوریه گفتوگوی مفصلی با چاووش اوغلو داشتیم.
وی افزود: معتقدیم که باید از طریق گفتگو و مسالمتآمیز نگرانیهای امنیتی دوستان خود در ترکیه مورد توجه قرار گیرد و رفع شود.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در سفری که آقای چاووش اوغلو به تهران داشت ما پیشنهاد تضمین سند جامع راهبردی همکاریهای دو کشور را مطرح کردیم و در جریان سفر امروز به آنکارا پیشنویس و نسخهای از پیشنهاد طرف ایرانی را برای کار کردن روی سندی تحت عنوان همکاریهای جامع و بلندمدت دو کشور تقدیم مقامات ترکیه خواهیم کرد. این سند همکاریهای دو کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی، تجاری، امنیتی، نظامی، دفاعی، گردشگری و... را دربر میگیرد.