- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
حسین امیرعبداللهیان: به آمریکا تذکر دادیم در صورت تصویب قطعنامه دست بسته نخواهیم بود
وزیر امور خارجه گفت: به آمریکا تذکر دادیم در صورت تصویب قطعنامه دست بسته نخواهیم بود و از آنها خواستیم مسیر سیاسی گفتگوها دنبال شود تا برای رفع تحریمها به توافق برسیم.
به گزارش اکوپل نیوز، حسین امیرعبداللهیان روز سه شنبه درخصوص روند تحولات گفتگوها برای رفع تحریمها در جمع کارکنان و خانوادههای اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان افزود: بارها به آمریکا متذکر شدیم که اگر مسیر قطعنامه را پیش ببرند، ما دست بسته نخواهیم بود. از آنها خواستیم مسیر سیاسی گفتگوها دنبال شود تا برای رفع تحریمها به توافق برسیم و بتوانیم در وین این موضوع را اعلام کنیم.
وزیر امور خارجه ادامه داد: طرف آمریکایی اعلام کرد که قطعنامهای ارائه کرده و این موضوع برای ما حیثیتی است، اما آمادهایم که قطعنامه را از نظر محتوا تغییر داده تا با کمترین محتوا علیه ایران صادر شود.
امیرعبداللهیان ادامه داد: این موضوع را قبول نکردیم و به آمریکاییها گفتیم که اگر قطعنامهای صادر شود ما اقدامات هستهای جدید خود را آغاز میکنیم.
وی با بیان اینکه در پروسه هستهای، دانشمندان توانمند ما که عمدتا نیروهای جوان هستند دست پری دارند، ادامه داد: به صورت قانونی اقدامات هستهای خود را به دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین اعلام کردیم. در یک حرکت متقابل در مقابل صدور هرگونه قطعنامه احتمالی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کردیم. اول چند زنجیره جدید سانتریفیوژ را گازدهی و اقدام به غنیسازی اورانیوم خواهیم کرد و ثانیاً ماشینهای سانتریفیوژ نسل جدید را نصب میکنیم و ثالثا دوربینهایی که بر مبنای برجام بیش از تعهدمان در سایتها را پذیرفته بودیم از مدار خارج خواهیم کرد از این رو با تصویب قطعنامه و رفتار غیرسازنده طرف آمریکایی، این اقدامات را کلید زدیم.
وزیر امور خارجه افزود: در گام اول هم سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران ۲۷ دوربین برجامی و دوربینی که داوطلبانه نصب شده بود را از مدار خارج کرد و همچنین گامهای بعدی نیز اتخاذ شد.
وی ادامه داد: به هر حال بعد از صدور قطعنامه، آقای بورل با من تماس داشتند و درخواست کردند که برای خروج از بن بست مرحله کنونی راهکاری اندیشه شود، من از آقای بورل خواستم که به تهران بیاید و در تهران بیشتر با هم گفتگو کنیم.
امیرعبداللیهان افزود: در شنبه هفته جاری میزبان آقای بورل در تهران بودیم، جلسات فشردهای را با ایشان داشتم، جلسه خصوصی شاید بیش از یک و نیم ساعت با آقای مورا، آقای باقری و آقای بورل در دفتر کارم داشتم که گفتگوهای شفافی بود و در نهایت توافق کردیم که از سه شنبه هفته جاری یعنی امروز مذاکره کننده ارشد ما در کشوری که در منطقه است، گفتگو کنیم که در نهایت برای این مرحله از مذاکرات قطر ابراز تمایل کرده است که با فراهم کردن تسهیلاتی در کشورش کمک کند و عمان نیز ابراز تمایل کرده بود.
وی ادامه داد: در نهایت در این مرحله دوستان ما در قطر هماهنگی برگزاری این نشست را بر عهده دارند، امروز آقای دکتر باقری هم در دوحه قطر هستند و آقای مورا هم به عنوان مذاکره کننده ارشد اروپا و هم به عنوان هماهنگ کننده و همچنین آقای رابرت مالی نماینده مذاکره کننده از سوی آمریکا در دوحه هستند و قرار ما بر این است که مذاکره سه جانبه و غیرمستقیمی را داشته باشیم.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: برای رسیدن به یک توافق خوب، پایدار و قوی آمادگی داریم و جدی هستیم، علیرغم اینکه آقای بایدن از طریق طرفهای مختلف پیامهای مختلفی را برای جمهوری اسلامی ایران ارسال کرده و تاکید میکند که من اراده جدی دارم برای اینکه به توافق برسیم، اما ما هنوز در عمل چیزی جز رفتارهای مبتنی بر فشار حداکثری دوره ترامپ در آمریکا را شاهد نیستیم، علیرغم اینکه لسان و زبان آقای بایدن متفاوت است، اما باید در این مرحله گفتگوها ببینیم که چه مقدار از ادعاهای آمریکاییها نسبت به داشتن نیت و اراده جدی واقعی است.
شرط موفقیت در مذاکرات واقع بینی همه طرفها است
امیرعبداللهیان افزود: جدی هستیم و از خطوط قرمز به هیچ وجه عبور نخواهیم کرد، خطوط قرمزی که در مذاکرات ترسیم شده در سطح سیاستگذاری و تصمیمگیری در کشور مبتنی بر توزیر امور خارجه گفت: به آمریکا تذکر دادیم در صورت تصویب قطعنامه دست بسته نخواهیم بود و از آنها خواستیم مسیر سیاسی گفتگوها دنبال شود تا برای رفع تحریمها به توافق برسیم.
امیرعبداللهیان ادامه داد: البته همچنان از برخی تشکلهای مرتبط با غرب اظهارات غیرسازنده و مواضع غیرسازندهای میشنویم که نشان میدهد هنوز طرفهای مقابل در مسیر واقع بینانهای حرکت نمیکند لذا شرط موفقیت در مذاکرات واقع بینی همه طرفها است.