- سهم اینفلوئنسرها از دنیای تبلیغات و سیاست
- چرا ممکن است اعلام نتایج انتخابات آمریکا روزها طول بکشد؟
- دو ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» به فضا پرتاب شدند + فیلم
- عباس عراقچی: ما برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ارزشی قائل نیستیم
- ۴ رأی هیات منصفه دادگاه مطبوعات اعلام شد
- وزیر اقتصاد: اقدامات ضروری برای تعلیق اقدام تقابلی FATF را انجام میدهیم
- رئیس قوه قضاییه: همه مسئولان قضایی موظف به اجرای مفاد نسخه بهروز شده سند تحول هستند
- جایروپلن یا هواچرخ چیست؟
- آروین قهرمانی (ناتانل) اعدام شد
- سخنگوی وزارت خارجه: از تمام امکانات برای پاسخ به اسرائیل استفاده میکنیم
- پزشکیان: جنگ امروز جنگ اقتصادی است، جنگ بمب و موشک نیست
- کیانوش عیاری به دنبال گرفتن پروانه نمایش فیلم «سفره ایرانی»
- چای دبش عرضه شده در حراجها آلوده نیست
- تعرفه واردات گوشی اپل در سال ۱۴۰۳ تعیین شد
- مهران مکوندی مدیرعامل شرکت ملی حفاری شد
شاید شما هم که به دنبال کاهش وزن خود هستید، درباره رژیم روزه گرفتن یا همان اصطلاح رایج فستینگ را شنیده باشید. یک مدل رژیم غذایی که افراد سعی میکنند کل مواد غذایی را که در طول یک شبانهروز مصرف میکنند در ساعتهای محدودتری از روز به بدنشان برسانند.
به گزارش اکوپل نیوز؛ اگر شما هم از طرفداران این رژیم غذایی هستید باید به شما تبریک بگوییم، چرا که نتایج دانشمندان در کینگ کالج لندن نشان میدهد که خوردن غذا در یک بازه ۱۰ ساعته نسبت مستقیمی با انرژی بیشتر و خلق و خوی مناسبتر و همچنین گرسنگی پایینتر افراد دارد.
این مدل رژیم فستینگ که به عنوان محدود کردن مصرف غذا به یک بازه زمانی مشخص در طول شبانهروز گفته میشود به عنوان یک رژیم کاهش وزن محبوب در سالهای اخیر شناخته شده است.
برای مثال افراد در یک پنجره ۱۰ ساعته کل غذایی را که در طول روز باید بخورند، مصرف میکنند و در باقی ساعات گرسنه میمانند. به عبارت سادهتر فرد به عنوان مثال از ساعت ۸ شب تا ساعت ۱۰ صبح فردا هیچ چیزی جز آب نمیخورد و نمینوشد و کل ساعتهایی که در طول روز غذا مصرف میکند را به بازه زمانی ۱۰ صبح تا ۸ شب محدود میکند. این باعث میشود که بدن شما ساعتهای بیشتری را گرسنه بماند و این زمینه را برای کاهش وزن فراهم میسازد.
در حالی که حامیان روزهداری یا همان فستینگ بر مصرف کل غذاهای روزانه در یک بازه زمانی ۶ ساعته تاکید دارند، اما نتایج تازه پژوهشگران نشان میدهد حتی مصرف مواد غذایی در یک بازه زمانی طولانیتر و مثلا ۱۰ ساعته هم میتواند اثرات مناسبی بر روند کاهش وزن داشته باشد. در چنین شرایط فرد ۱۴ ساعت را ناشتا است و میتواند ضمن حفظ رژیم غذایی خود از فواید و مزایای سلامتی نیز بهرهمند شود. بر اساس این تحقیق این افراد در مقایسه با سایرینی که پنجره خوردن طولانیتری دارند انرژی بیشتر، خلق و خوی بهتر و همچنین گرسنگی کمتری تجربه میکنند.
اتفاق هیجان انگیز در این رژیم این است که صرفا لازم نیست ساعتهای فستینگ بسیار طولانی و مثلا ۱۸ یا ۱۶ ساعت باشد و حتی ساعتهای کمتر از آن هم میتواند اثرات مفید خود را بر بدن فرد برجا بگذارد.
دکتر سارا بری از کینگز کالج لندن در این خصوص میگوید: «ما برای اولین بار دریافتیم که کسانی که غذا خوردن با محدوده زمانی را تجربه میکنند اثرات سلامتی بسیار بیشتری نسبت به افرادی که این روند را تجربه نکردهاند، دریافت میکنند.»
در برنامه تحقیقات موسسه سلامتی زوئی که همراه با کینگز کالج لندن این پژوهش را نشان داده در مجموع بیش از ۳۷ هزار نفر حضور داشتند. این افراد برای سه هفته کامل این برنامه را پی گرفتهاند.
در این برنامه محققان به شرکتکنندگان دستور دادند که در هفته اول به طور معمولی غذا بخورند و پس از آن برای دو هفته بعد یک پنجره غذایی ۱۰ ساعته برای غذا خوردن برای این افراد در نظر گرفته شد. پس از پایان این سه هفته، بیش از ۳۶ هزار نفر از نتیجه راضی بودند و تصمیم گرفتند برای هفتههای بعدی این روند را اجرا کنند. از نظر جمعیتی حدود ۷۸ درصد کسانی که در این پژوهش شرکت کردند زنان بودند و میانگین سنی آنها هم ۶۰ سال بوده است. ضمن اینکه میانگین شاخص توده بدنی این افراد ۲۵.۶ بوده است.
بر اساس نتایج این پژوهش کسانی که برای مدت طولانیتری این رژیم را رعایت کردند از مزایای سلامتی بیشتری برخورد ار شدهاند.
این مطالعه بار دیگر بر اهمیت زمانبندی خوردن غذا تاکید دارد و نشان میدهد فقط مهم نیست که شما چه چیزی و به چه میزانی میخورید بلکه برای بهبود سلامتی مهم است که چه زمانی این مواد غذایی را مصرف میکنید. در نتیجه تعیین یک پنجره خوردن غذا و محدود کردن ساعتهای آن میتواند بسیار برای سلامتی مفید باشد.
سارا بری میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد که بسیاری از مردم اگر ساعتهای خوردن خود را به ۱۰ ساعت در روز محدود کنند هم احساس سیری بهتری خواهند داشت و هم وزن کم خواهند کرد.»