- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سرباز در کشورهای شوروی سابق
یک دیپلمات ارشد روسیه گفت کشورش به آمریکا در مورد استقرار سربازانش در کشورهای آسیای میانه شوروی سابق پس از خروج آنها از افغانستان، شدیداً هشدار داده است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبهای با مجله «مژدونارودنایا ژیزن» که متن آن روز سهشنبه ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) منتشر شد، گفت که مسکو این پیام هشدار را ماه گذشته در جریان دیدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به واشنگتن منتقل کرده است.
این هشدار در حالی بیان میشود که هفته گذشته ارتش آمریکا اعلام کرد ۹۰ درصد نیروها و تجهیزات ارتش خود را از افغانستان خارج کرده است. بایدن گفت که مأموریت نظامی ایالات متحده در افغانستان در تاریخ ۳۱ اوت به پایان میرسد.
ریابکوف گفت: «تأکید میکنم که انتقال مجدد حضور نظامی دائمی آمریکا به کشورهای همسایه افغانستان پذیرفتنی نیست.
ما مستقیماً و آشکارا به آمریکاییها گفتهایم که این امر باعث تغییر بسیاری از امور خواهد شد و نه تنها در برداشت ما از آنچه در آن منطقه مهم اتفاق میافتد، بلکه در روابط ما با ایالات متحده نیز تأثیر خواهد گذاشت.»
وی افزود که روسیه این هشدار را به کشورهای آسیای میانه نیز داده است.
ریابکوف در این مصاحبه همچنین گفت: «ما به آنها برای چنین اقداماتی هشدار دادیم و همچنین با متحدانمان در آسیای میانه، همسایگان و دوستان و همچنین سایر کشورهای منطقه که مستقیماً تحت تأثیر (این سیاست) قرار خواهند گرفت، در این زمینه صحبت کردیم.»
روز دوشنبه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد که قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان همگی اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی هستند و هرگونه حضور نیروهای خارجی در سرزمینهای آنها باید به تایید اعضای این پیمان برسد.
وی افزود هیچ یک از این کشورها تاکنون چنین موضوعی را مطرح نکردهاند.
لاوروف گفت: «من فکر نمیکنم که ظهور تأسیسات نظامی جدید آمریکا در آسیای میانه امنیت منطقه را تقویت کند.»
تاجیکستان و قرقیزستان هر دو میزبان پایگاههای نظامی روسیه هستند. یک پایگاه نظامی آمریکا نیز که در قرقیزستان بود و آمریکا از آنجا عملیات نظامی خود در افغانستان را پشتیبانی میکرد، اما دولت بیشکک این پایگاه را در سال ۲۰۱۴ تعطیل کرد.
ازبکستان هم که میزبان یک پایگاه آمریکایی بود در سال ۲۰۰۵ در میانه تنش با واشنگتن، دستور بستن آن را صادر کرد.
گفته میشود که دولت بایدن ازبکستان و تاجیکستان را که با افغانستان و همچنین قزاقستان هممرز هستند، به عنوان مناطق احتمالی برای نظارت و واکنش سریع به مشکلات احتمالی امنیتی که ممکن است به دنبال خروج ارتش آمریکا از افغانستان رخ دهد، در نظر گرفته است.
لاوروف گفت: «فکر نمیکنم کسی علاقهمند باشد که گروگان این سیاستها و اهداف آمریکا بشود و خود را در معرض تلافی قرار دهد.»
وزیر خارجه روسیه با طرح این پرسش که وقتی ناتو با ۱۰۰ هزار سرباز در افغانستان «کاری از پیش نبرد»، چه نتیجهای از حضور ناچیز سربازان آمریکایی در خارج از افغانستان حاصل میشود، افزود: «به احتمال زیاد، آنها میخواهند خیلی راحت حضور نظامی خود را در آسیای میانه تضمین کنند تا بتوانند بر اوضاع این منطقه تأثیر بگذارند.»
همزمان با آغاز خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان، شبهنظامیان اسلامگرای طالبان به سرعت دستاوردهایی در سرتاسر این کشور کسب کردند. آنها روز جمعه ادعا کردند که اکنون ۸۵ درصد خاک افغانستان را تحت کنترل خود دارند.
مقامات روسی ابراز نگرانی کردهاند که افزایش قدرت طالبان ممکن است منطقه آسیای مرکزی را بیثبات کند.
پیشرویهای طالبان صدها سرباز افغان را مجبور به فرار به آن سوی مرز تاجیکستان کرده است. تاجیکستان ۲۰ هزار نیروی نظامی خود را برای تقویت مرز با افغانستان فراخوانده است.
هفته گذشته یک هیئت ارشد طالبان به مسکو رفتند تا اطمینان دهند که پیشرفت این گروه شورشی در افغانستان تهدیدی برای روسیه یا متحدان آن در آسیای میانه به وجود نمیآورد.