- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
وحشت امانوئل مکرون از به جای ماندن دیانای در سفر روسیه
حاشیههای سفر رئیس جمهور فرانسه به مسکو و در صدر آن ماجرای مذاکره وی با همتای روس خود پشت میز «جنجالی» ۵ متری کرملین همچنان ادامه دارد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، چند روز پس از سفر امانوئل مکرون به روسیه خبر امتناع او از دادن آزمایش کووید در مسکو رسانهای شده و دو نفر از نزدیکان آقای مکرون به خبرگزاری رویترز گفتهاند برای اینکه نمونه دیانای ماکرون بهدست روسها نیفتد، رئیسجمهور فرانسه از انجام آزمایش کووید تحت نظر کرملین خودداری کرده و ترجیح داده با حفظ فاصله از پشت یک میز ۵ متری با ولادیمیر پوتین صحبت کند.
این دو منبع فرانسوی به رویترز گفتهاند که امانوئل مکرون دو گزینه داشته است: یا تن به آزمایش پیسیآر کرملین بدهد و در عوض امکان نزدیک شدن فیزیکی به پوتین را داشته باشد یا آزمایش ندهد و فاصله بیشتری را در دیدار با همتای روس خود رعایت کند.
رئیس جمهور فرانسه با انتخاب گزینه اول، از همان ابتدا شکل دیدارش با پوتین را میدانسته؛ اینکه قرار نیست رهبران دو کشور با هم دست بدهند یا شانه به شانه هم عکس یادگاری بگیرند. اما این مسئله دستمایه انتقادات برخی از فرانسویها از رئیس جمهورشان شد و شائبههایی را در مورد تاثیرگذار بودن این سفر، بهویژه با توجه به بیانیههای نسبتا متفاوت کرملین و الیزه در مورد دستاوردهای این دیدار بههمراه داشت.
با این حال به ادعای این دو منبع نزدیک به امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه ترجیح داده بدلایل «امنیتی» نمونهای از دیانای خود را در دست روسها جا نگذارد.
یکی از این منابع اضافه کرده که آقای مکرون قبل از ترک فرانسه آزمایش پیسیآر انجام داده بود و پس از ورود به مسکو هم پزشک شخصی الیزه از او آزمایش «آنتی ژن» گرفته است.
این درحالیست که ظاهرا کرملین تنها تست کرونای خود را قبول میکند و روسها به هیئت فرانسوی میگویند که باید از ولادیمیر پوتین در یک حباب شدید بهداشتی محافظت شود. کرملین تاکنون به این ادعا واکنشی نشان نداده است.
سفر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به روسیه و نحوه ورود و خروج او از کرملین نیز پیشتر دستمایه انتقاد از وی در پذیرفتن «جایگاه نابرابر» برای ملاقات با همتای روس خود شده بود.
مشخص نیست که اتخاذ پروتکلهای تقریبا مشابه دیدارهای پوتین با رئیسی و مکرون دلایل یکسانی داشته باشد هر چند پوتین پس از دیدار با همتای فرانسوی خود بر خلاف دیدار با رئیس جمهور ایران، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک حضور پیدا کرده بود.
موضوع امتناع امانوئل مکرون در حالی رسانهای میشود که ۳ روز پس از دیدار او و پوتین، سفر قاسم ژُمارت توکایف به مسکو و استقبال «گرم و صمیمانه» پوتین از این همتای قزاق، مجددا به داغ شدن موضوع «میز ۵ متری» و نحوه پذیرایی پوتین از همتایان ایرانی و فرانسوی خود دامن زده است.
در دیدار روسای جمهوری روسیه و قزاقستان نه خبری از آن میز معروف است و نه رعایت فاصله؛ دو «یار» دیروز و «همپیمان» امروز، با هم دست میدهند و حتی همدیگر را در آغوش میگیرند.
مشخص نیست آیا این پروتکل در مورد رئیس جمهور قزاقستان هم رعایت شده یا مناسبات سیاسی دست پوتین را برای استثناء قائل شدن بر این قاعده باز گذاشته است.
پیشتر هم ودلایمیر پوتین بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی با رئیس جمهور آرژانتین دیدار کرده بود.