کد خبر: ۶۱۵۱
۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۸
حمله نظامی روسیه در خاک اوکراین بامداد روز پنج‌شنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند) با فرمان ولادیمیر پوتین در چند شهر واقع در شرق و شمال شرق این کشور آغاز شد.

عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین سرانجام بامداد روز پنج‌شنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند) با فرمان ولادیمیر پوتین در چند شهر واقع در شرق و شمال شرق این کشور آغاز شد.

به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، خبرگزاری‌های بین‌المللی این حملات به دنبال سخنرانی تلویزیونی پوتین با تهاجم جنگنده‌های روسی به چند شهر در شرق و شمال شرقی اوکراین، شلیک موشک و پیاده کردن نیرو در ساحل جنوبی اوکراین آغاز و صدای انفجار‌های شدید در چند شهر از جمله در کی‌یف، پایتخت، و خارکیف شنیده شد.

برخی منابع از جمله خبرگزاری اینترفاکس همچنین از شنیده شدن صدای تیراندازی در نزدیکی فرودگاه اصلی پایتخت اوکراین خبر داده‌اند.

حمله نظامی روسیه به اوکراین با حملات موشکی و هوایی

دیمیترو کولبا، وزیرامور خارجه اوکراین همزمان با شروع این حملات با انتشار توییتی از «تهاجم تمام عیار روسیه» به کشورش خبر داد و اعلام کرد که چندین شهر غیردرگیر در مناقشه شرق اوکراین هدف حملات موشکی و هوایی روسیه قرار گرفته‌اند.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده نیز در نخستین واکنش به این حملات اعلام کرد که دعای او با مردم اوکراین است زیر آن‌ها «از حملات غیرقانونی و توجیه ناپذیر نظامیان رنج می‌برند.»

کرملین پیش از آغاز این حملات که کشور‌های غربی طی دو روز گذشته نسبت به آن هشدار داده بودند از درخواستِ کمک نظامی جدایی‌طلبان شرق اوکراین خبر داده بود.

آخرین تحولات و خبر‌های مرتبط با بحران اوکراین و آغاز عملیات نظامی روسیه را در گزارش لحظه به لحظه زیر دنبال کنید.
ارتش اوکراین: حدود ۵۰ «اشغالگر روس» را کشتیم

ارتش اوکراین روز پنجشنبه اعلام کرد که در جریان نبرد‌ها در منطقه شرقی لوهانسک پنجاه نیروی «اشغالگر روس» کشته شدند.

ستاد کل ارتش اوکراین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نزدیک به ۵۰ اشغالگر روس روز بیست و چهارم فوریه درنزدیکی منطقه شچاستیا در شرق اوکراین کشته شدند.»

فرانس‌پرس در گزارش خود آورده است: اصطلاح "اشغالگر روس" می‌تواند هم به سربازان روسی و هم به جنگجویان جدایی طلب طرفدار روسیه در شرق اوکراین اشاره داشته باشد.

استرالیا از تحریم ۲۵ فرد و چهار موسسه مالی روسیه خبر داد

اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا ضمن «وحشیانه» خواندن تهاجم روسیه به اوکراین، از دور جدید تحریم‌های این کشور علیه مسکو خبر داد.

استرالیا که پیش از این در روز چهارشنبه هشت عضو «شورای امنیت روسیه» را تحریم کرده بود، بامداد پنج‌شنبه اعلام کرد که ۲۵ فرد دیگر و چهار موسسه مالی روسیه به فهرست این تحریم‌ها اضافه شده‌اند.

اسکات موریسون در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «روسیه جنگ را انتخاب کرده است. ما نیز با جامعه بین‌الملل متحد می‌شویم تا این اقدامات ظالمانه را به شدیدترین وجه ممکن محکوم کنیم.»

او اعلام کرد که تحریم‌های جدید فرماندهان ارتش، معاونان وزیر دفاع و مزدوران روسی که «مسئول تجاوز غیرقانونی و غیرقابل قبول» به خاک اوکراین هستند، همچنین شرکت‌هایی که در توسعه و فروش فناوری نظامی و تسلیحات دست داشته‌اند، هدف گرفته است.

او همچنین هشدار داد که تحریم‌های بیشتری در راه است و هم اکنون در حال مذاکره با وزارت خارجه و تجارت استرالیا برای درباره اقدام علیه بیش از ۳۰۰ نماینده پارلمان روسیه است.

او تاکید کرد: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که این رفتار خشونت‌آمیز، غیرقابل قبول است و فاحش هزینه دارد.»

نخست‌وزیر استرالیا همچنین اعلام کرد که کشورش هیچ برنامه‌ای برای مشارکت نظامی در بحران اوکراین ندارد؛ با این وجود افزود: «ما از نزدیک با ناتو و کشور‌های عضو آن کار می‌کنیم. کاری که ما انجام می‌دهیم این است که از راه‌های دیگر با آن‌ها همکاری کنیم.»

کوچ مردم کی‌یف به سرزمین‌های امن؛ ایستگاه‌های مترو به پناهگاه تبدیل شده اند

با آغاز حملات نیرو‌های روسی، ایستگاه‌های مترو در شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین مملو از مردمی شده که دسته دسته در حال ترک شهر هستند و قطار‌های بین شهری نیز همچنان مشغول به کارند.

گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی و شاهدان بین‌المللی از کی‌یف حاکی از آن است که ترافیک سنگین در سراسر شهر و صف‌های طولانی خودرو‌ها به سمت خارج از پایتخت است.

این هیاهو در حالی به چشم می‌خورد که بنا بر گزارش شاهدان، صدای آژیر‌های حمله هوایی نیز شنیده می‌شود. یکی از آن‌ها می‌گوید: «همه سعی دارند با حداکثر سرعت ممکن به سمت غرب کشور و مناطق امن‌تر بروند. برخی نیز سعی دارند که سه یا چهار ساعت رانندگی خود را به لهستان برسانند.»

تشکیل نشست اضطراری «شورای دفاع ملی» فرانسه

دفتر ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد که امانوئل مکرون اقدام به برگزاری نشست «شورای دفاعی و امنیت ملی» در ساعت ۹ صبح کرده تا وضعیت اوکراین و موضوع تهاجم نظامی ارتش روسیه را به شور بگذارد.

بنا بر گزارش الیزه، ماکرون همچنین با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین بصورت تلفنی گفتگو کرده است. در جریان این گفتگو آقای زلنسکی «خواستار مداخله کشور‌های غربی برای حمایت از اوکراین» و «ایجاد اتحاد در میان اروپایی‌ها» شده است و در مقابل ماکرون نیز به او درباره حمایت و همبستگی فرانسه اطمینان داده است.

رئیس جمهور فرانسه بامداد امروز با شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفتگو کرده است.

لوکاشنکو: ارتش بلاروس در تهاجم روسیه به اوکراین مشارکت ندارد

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس روز پنجشنبه تاکید کرد که نیرو‌های ارتش کشورش در تهاجم نظامی روسیه به اوکراین که صبح روز پنجشنبه آغاز شد، مشارکت ندارند.

به گزارش خبرگزاری دولتی بلاروس، لوکاشنکو پس از دیدار با سران ارتش گفت: «نیرو‌های ما در این عملیات شرکت نمی‌کنند».

این سخنان در حالی ایراد می‌شود که گارد مرزی اوکراین روز پنجشنبه اعلام کردند که حملاتی زمینی از سمت بلاروس به خاک کشورشان صورت گرفته است.

رئیس جمهوری اوکراین دستورِ تحمیل «حداکثر تلفات» به نیرو‌های روسیه را صادر کرد

ژنرال والری زالوژنی، فرمانده کل نیرو‌های مسلح اوکراین با انتشار پیامی در فیس‌بوک اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور به سربازان ارتش دستور داده تا بیشترین تلفات را به نیرو‌های روسی تحمیل کنند.

این ژنرال اوکراینی ضمن تاکید بر اینکه ارتش با «عزت و اقتدار» مقابل حملات دشمن می‌ایستد، افزود: «فرمانده عالی نیرو‌های مسلح (رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی) دستور داده که حداکثر تلفات به متجاوز وارد شود.»

مسکو دریای آزوف را به روی کشتیرانی بین‌المللی بست

بنا بر اعلام خبرگزاری‌های روسیه، مسکو روز پنجشنبه اعلام کرد که دریای آزوف را که با روسیه و اوکراین هم مرز است، به روی کشتیرانی بین المللی بسته است. دریای آزوف یکی از مناطقی است که نیرو‌های روسی صبح امروز عملیات نظامی خود را از آنجا آغاز کردند.

اینترفکس به نقل از آژانس دریانوردی روسیه اعلام کرد: «کشتیرانی در آب‌های دریای آزوف از ساعت ۴ بامداد (۱۰ به وقت گرینویج) تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.»

نخستین کشته در میان مرزبانان اوکراینی

گارد مرزی ارتش اوکراین روز پنجشنبه ضمن تایید حملات زمینی نیرو‌های روسیه به مرز‌های شرقی و شمالی این کشور از کشته شدن نخستین مرزبان اوکراینی خبر داد.

این سرباز اوکراینی بر اساس بیانیه گارد مرزی در پی شلیک راکت از سمت جمهوری خودمختار کریمه کشته شده است.
ویدئوی گارد مرزی نشان می‌دهد که خودرو‌های نظامی روسیه از گذرگاهی عبور می‌کنند که بین شبه جزیره کریمه و سرزمین اصلی اوکراین واقع شده است.

چین: اوضاع را پس از حمله روسیه «از نزدیک» دنبال می‌کنیم

چین روز پنجشنبه اعلام کرد که شرایط حاکم بر اوکراین پس از مداخله نظامی روسیه علیه این کشور را از نزدیک دنبال می‌کند.

پکن در عین ضمن خودداری از محکوم کردن این اقدام مسکو تنها به درخواست برای اجتناب از تشدید تنش بسنده کرد.

هوا چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین بدون محکوم کردن اقدام نظامی روسیه به خبرنگاران گفت: «ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم تا برای جلوگیری از خارج شدن اوضاع از کنترل، خویشتنداری کنند.»

ورشو خواستار فعال شدن ماده ۴ پیمان ناتو شد

دولت لهستان روز پنجشنبه اعلام کرد که در پی تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین از ناتو خواسته است ماده ۴ پیمان ناتو را فعال کند.

در این ماده از پیمان دفاعی سازمان آتلانتیک شمالی آمده است که در صورت تهدید هر یک از اعضای ناتو، دیگر اعضا به حمایت از آن عضو بر خواهند خاست.

این درخواست در حالی مطرح شده که اوکراین عضو ناتو نیست و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پیش‌تر اعلام کرده بود در صورت حمله به اوکراین مداخله نظامی نخواهد کرد.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر