- وزیر کشور: ۵ میلیون مهاجر افغانستانی داریم/حمله به زیرساختهای موشکی صحت ندارد
- آتش سوزی در انبار سازمان هواپیمایی کشوری مستقر در محوطه شرکت فرودگاهها
- چطور نه بگوییم و قدرت نه نگفتن داشته باشیم؟
- خواص آب نارنج چیست؟
- اجاره آدمکشهای ۲ میلیاردی برای قتل یک رئیس بانک در تهران
- انفجار در خرم آباد صحت ندارد
- باشگاه پرسپولیس: انتشار ویدیویی از فردی با لباس نظامی، نمایشی بیش نیست + فیلم
- گوشت قرمز طی یک سال ۳۸ درصد گران شد
- اپلیکیشن ۷۸۰ هک شد
- مهدی طارمی در پورتو ماندنی شد!
- قرعهکشی مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا؛ میلان، پاریسنژرمن، دورتموند و نیوکاسل در گروه مرگ
- آیا نوشیدن الکل باعث میشود دیگران در نگاه ما «جذابتر» به نظر برسند؟
- وزارت بهداشت آمریکا خواستار تسهیل قوانین فدرال مصرف ماریجوآنا شد
- سخنگوی قوه قضاییه: کیفرخواست در خصوص عملکرد مدیران سازمان بورس صادر شد
- کشف اختلاس ۲۹ هزار میلیارد ریالی در یکی از بانکهای دولتی تهران
- ابراهیم رئیسی: آمدهایم که مشکل مردم را به گردن گرفته و حل کنیم/میز مذاکره را ترک نکردیم
نتایج بررسیهای تازه نشان میدهد که گروهی از وگانها و گیاهخواران بیشتر از هر رژیم غذایی دیگری غذاهای فوق فرآوری شده میخورند. این سبک تغذیه چقدر برای سلامتی انسان و محیط زیست مضر است؟
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از دویچه وله؛ رژیم وگان تمام گوشت و محصولات حیوانی (گوشت، مرغ، ماهی، غذاهای دریایی، لبنیات و تخم مرغ) را حذف میکند، در حالی که رژیم گیاهخواری گوشت، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی را حذف میکند.
بنابراین، وگانیسم و گیاهخواری به این دلیل که مردم گوشت را کنار میگذارند، پتانسیل ترویج تغذیه سالم را دارد، اما افزایش تولید و مصرف غذاهای فوق فرآوری شده (UPFs) برای پیروان این رژیمهای غذایی، بروز اثرات مثبت آن را دشوار کرده است.
در حالی که عرضه محصولات دارای پایه گیاهی در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ نزدیک به ۳ برابر شده، ولی بسیاری از این غذاهای جایگزینِ گوشت در دسته غذاهای فوق فرآوری شده قرار میگیرند. چرا که برای جلوگیری از فسادپذیری سریع و بهبود طعم، تحت فرآوریهای سنگین قرار میگیرند. پس اغلب این غذاها سرشار از نمک، شکر و چربی اشباع شده، رنگهای افزودنی، نگهدارندهها و سایر افزودنیها شدهاند.
بیشتر بخوانید: آیا گیاهخواری میتواند باعث کاهش انتشار کربن در محیط زیست شود؟
بررسیها نشان میدهد که در فرانسه، وگانها و گیاهخوارها ۳۹.۵ درصد از کل کالری دریافتی خود را از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده کسب میکنند. در آلمان نیز ۳۹.۱ درصد وگانها و گیاهخوارها حداقل ماهی یکبار از این غذاها مصرف میکنند.
کارشناسان بریتانیایی بر پایه نتایج مطالعات اخیر خود هشدار میدهند که مصرف بالای غذاهای فوق فرآوری شده تولیدی برای وگانها و گیاهخوارها خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله سرطان، قلبی و عروقی، دیابت، سکته مغزی و چاقی را در میان آنها افزایش داده است.
این مطالعات نشان داده که برخی برگرهای تولید شده به عنوان جایگزین برگرهای گوشتی، ۳ برابر بیشتر از یک بسته چیپس سیبزمینی نمک دارد.
کتی کلیف، مشاور سیاستگذاری انجمن خاک بریتانیا در این خصوص به یورونیوز گفت: «محصولات فرآوری فوقالعاده دیگر غذا نیستند و در واقع، ترکیبات فیزیکی و شیمیایی و مقادیری از مواد بیش از حد تصفیه شدهای هستند که بر سلامت ما تأثیر منفی میگذارند.»
او پیشنهاد میکند: «به جای غذاهای فوق فرآوری شده، رژیم غذایی خود را با غذاهای کمتر فرآوری شده از جمله محصولات کنسرو شده و منجمد، نانهای تازه و غلات سالم جایگزین کنید.»
خانم کلیف همچنین یادآوری میکند که با وجود وابستگی کمتر تولید مواد غذایی فوق فرآوری شده به محصولاتی مانند نخل، سویا، گندم و ذرت، تولید انبوه این مواد غذایی به توسعه کشتهای تک محصولی میانجامد که در عمل نتیجهای جز جنگلزدایی، تخریب خاک و از بین رفتن زیستگاههای طبیعی ندارد.