کد خبر: ۵۴۱۴
۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
داود منظور، دریافت مالیات از خانه‌های خالی را راهکاری برای جلوگیری از احتکار املاک و افزایش عرضه مسکن عنوان کرد.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور اخذ مالیات از خانه‌های خالی را راهکاری برای جلوگیری از احتکار املاک و افزایش عرضه مسکن عنوان کرد.

به گزارش اکوپل نیوز به نقل از رسانه مالیاتی ایران، داود منظور در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل امور مالیاتی استان هرمزگان، با اشاره به اینکه اخذ مالیات از خانه‌های خالی موجب جلوگیری از احتکار و رونق بازار فروش و اجاره مسکن خواهد شد، خاطرنشان کرد: مشکل اصلی اجرای این قانون، شناسایی خانه‌های خالی است که با روش خوداظهاری در سامانه املاک وزارت راه و شهرسازی انجام شده است، اما به نظر می‌رسد، یک پیشنهاد مناسب‌تر اصلاح ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر واگذاری مسئولیت اخذ مالیات از خانه‌های خالی به شهرداری‌ها است، طبیعتا شهرداری‌ها هم در وصول و هم در شناسایی بهتر عمل خواهند کرد و بخشی از منابع مالی شهرداری‌ها هم با این روش تامین می‌شود.

دریافت مالیات از خانه‌های خالی موجب افزایش عرضه مسکن می‌شود

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه با تاکید بر ضرورت شناسایی فعالان اقتصادی با روش سیستمی خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از فرار‌های مالیاتی تمرکز بر شناسایی فعالان اقتصادی به صورت سیستمی است که مودی مالیاتی محسوب نمی‌شوند.

وی افزود: با توجه به بانک‌های اطلاعاتی موجود می‌توان نوع معاملات، حجم معاملات انجام شده، راستی آزمایی اطلاعات مربوط به صورتحساب‌هایی که در چارچوب ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم ارسال می‌شود، تراکنش‌های بانکی یا بارنامه‌ها و بیمه نامه‌های افرادی که فعالیت اقتصادی دارند و مالیات پرداخت نمی‌کنند را شناسایی کرد.

منظور با اشاره به ساماندهی پوز‌های بانکی و با بیان این که تعداد زیادی از دستگاه‌های کارتخوان بانکی فاقد پرونده مالیاتی هستند، اظهار داشت: در یک ماه ونیم گذشته سامانه‌ای برای ساماندهی پوز‌ها راه اندازی شد و در همین مدت، بالغ بر یک میلیون دارنده کارتخوان، درخواست غیرفعال شدن دستگاه کارتخوان خود و تعداد قابل توجهی درخواست تکمیل اطلاعات را داشته اند و این ساماندهی در نهایت منجر به شناسایی فعالان اقتصادی جدیدی که تاکنون مالیات پرداخت نمی‌کردند، شده است.

وی در خصوص پرونده‌های بزرگ مالیاتی و ابهامات واریز آن به حساب استان‌ها، تصریح کرد: برخی از پرونده‌های مهم مالیاتی که پیچیدگی‌هایی برای رسیدگی دارند، در تهران در واحد ویژه‌ای تحت عنوان مودیان بزرگ مالیاتی، رسیدگی می‌شوند، ولی درآمدی که شناسایی و وصول می‌گردد، به حساب استان واریز می‌شود و محل رسیدگی اهمیتی ندارد و در واقع واریز منابع به حساب استان هاست که موضوعیت دارد.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشوردر ادامه اقدامات مثبت سازمان امور مالیاتی در استان‌ها را نیز مرهون زحمات و تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان دانست و بیان داشت: پاکدستی، سلامت و تامین سهمیه وصولی در تامین مالی بودجه دولت براساس درآمد‌های پایدار مالیاتی از جمله اصول مورد تاکید سازمان امور مالیاتی در دوره جدید است.

وی استفاده از داده کاوی در نظام مالیاتی را از سیاست‌های راهبردی سازمان برشمرد و افزود: در این راستا در تلاش هستیم با ساماندهی و نظارت بیشتر مرکز داده‌ها را گسترش و در اختیار ادارات مالیاتی قرار دهیم تا بتوانند با اطلاعات کافی، مالیات عادلانه‌تر و دقیقی را وصول کنند.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خاتمه با بیان اینکه هرمزگان ظرفیت‌های انسانی و اقتصادی بالایی دارد ومی تواند در درآمد‌های مالیاتی جهش سه برابری داشته باشد، اظهارداشت: استان هرمزگان به لحاظ ظرفیت به عنوان قطب تجارت و اقتصاد کشور محسوب می‌شود و امیدواریم روزی برسد که این استان به شکوفایی و رونق لازم برسد.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر