- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
آمریکا از خانوادههای دیپلماتها و کارکنان سفارت خود خواست تا اوکراین را ترک کنند
در پی افزایش نگرانیها از تهاجم احتمالی ارتش روسیه به خاک اوکراین، وزارت امور خارجه ایالات متحده دیروز یکشنبه به خانوادههای دیپلماتهای آمریکایی مستقر در اوکراین دستور داد تا خاک این کشور را ترک کنند.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، وزارت خارجه آمریکا همچنین از آن دسته از کارکنان سفارت که حضورشان در کییف غیر ضروری است خواست تا با هزینه دولت آمریکا از اوکراین خارج شوند.
این اقدام در بحبوحه افزایش تنشها درخصوص افزایش حضور نظامی روسیه در مرز اوکراین صورت میگیرد، تنشهایی که محور مذاکرات دو روز پیش آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، همتای روس او در ژنو قرار داشت، اما تاثیر محسوسی در فروکش کردن تنشها نداشت.
مقامات وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کردند که سفارت این کشور در کییف همچنان فعال خواهد بود و این اعلامیه به منزله تعطیلی سفارت و یا نشان دهنده کاهش حمایت ایالات متحده از اوکراین نیست.
وزارت خارجه آمریکا همچنین در بیانیهای به گزارشهای اخیر مبنی بر برنامه ریزی روسیه برای یک اقدام نظامی جدی علیه اوکراین اشاره دارد. با این حال، وزارت خارجه روسیه کشورهای ناتو را به تشدید تنش در اطراف اوکراین با انتشار اطلاعات غیرواقعی متهم کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «شرایط امنیتی به ویژه در امتداد مرزهای اوکراین، در کریمه تحت اشغال و در شرق اوکراین که تحت کنترل روسیه قرار دارد، غیرقابل پیش بینی است و میتواند بدتر هم شود. تظاهراتی که گاهی به خشونت تبدیل میشوند، به طور پیوسته در سراسر اوکراین از جمله در کییف برگزار میشود.»
وزارت خارجه آمریکا همچنین قویا از شهروندان آمریکایی خواسته تا به اوکراین و روسیه سفر نکنند.
روسیه در سال ۲۰۱۴ شبه جزیره کریمه در جنوب اوکراین را به خاک خود الحاق کرد. این کشور در ماههای اخیر با گسیل و استقرار حدود ۱۰۰ هزار نیروی نظامی در مرزهای غربی خود، به تنش بیپیشینهای با اوکراین و متحدان غربیاش دامن زده است.
مقامات مسکو از کشورهای غربی میخواهد تا گسترش ناتو را متوقف کنند و تضمین دهند که اوکراین بخشی از این پیمان نظامی-امنیتی نخواهد شد. کشورهای غربی نیز در پاسخ روسیه را به تحریمهای اقتصادی تهدید میکنند.
ارسال کمکهای نظامی به اوکراین
وزیر دفاع اوکراین روز یکشنبه گفت که این کشور دومین محموله تسلیحاتی به میزان ۸۰ تن را از ایالات متحده دریافت کرده است. به نوشته رویترز این محموله بخشی از یک کمک دفاعی ۲۰۰ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین است.
دومین محموله کمکهای نظامی آمریکا به فاصله یک روز پس از ارسال اولین محموله کمکهای نظامی به اوکراین به میزان ۹۰ تن صورت میگیرد که نشان از نگرانیهای جدی واشنگتن از احتمال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین است.
یک گروه از سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات نیز در پی تصویب طرحی هستند که در صورت اجرا تسلیحات بیشتر و در مقیاس وسیعتری به اوکراین تحویل داده خواهد شد.
سه کشور استونی، لتونی و لیتوانی که پیشتر بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بودند نیز روز جمعه اعلام کردند که به زودی موشکهای ضد تانک و ضد هوایی در اختیار اوکراین قرار میدهند.
این تجهیزات نظامی ساخته ایالات متحده در حالی قرار است از سوی کشورهای بالتیک در اختیار اوکراین قرار گیرد که واشنتگتن اوایل هفته گذشته مجوز ارسال آنها را به استونی، لتونی و لیتوانی داده بود.