- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
گروسی: بخشهای هستهای توافق با ایران نهایی شده است
رافائل گروسی رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، گفت: بخشهای هستهای توافق با ایران تقریباً نهایی شده، اما مذاکرات با موضوعات غیرهستهای با سختیهایی همراه است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، رافائل گروسی چهارشنبه شب در مجمع جهانی اقتصادی داووس در سوئیس افزود: من فکر میکنم که توافق با ایران درباره بخشهای مربوط به برنامههای هستهای تقریباً نهایی شده، هرچند هنوز تردیدهایی وجود دارد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این (مذاکرات) یک روند طولانی داشته و بیش از یک سال است که ادامه دارد؛ در زمان حاضر به نظر میرسد به دلیل چیزهایی که شاید ارتباط چندانی با مسائل هستهای نداشته باشد با سختیهایی روبرو شده است.
گروسی همچنین افزود: آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران در ماه مارس (اسفند) اعلام کردند که درباره رویکردی به مسائلی که برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ نیاز به پاکسازی دارند، توافق کردهاند. آژانس میخواهد وجود ذرات اورانیوم در سایتهای اعلام نشده در ایران را شفاف سازی کند.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شده بود و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتهاند.
آمریکا مدعی است: اگر ایران خواهان لغو تحریمها فراتر از توافق هستهای ۲۰۱۵ است، باید به نگرانیهای آمریکا فراتر از برجام رسیدگی کند.
دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و نیز تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند، اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.