- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
طالبان روابط حسنه با کشورهای خارجی میخواهد
گروه طالبان امروز سهشنبه اعلام کرد، امیرخان متقی، وزیر خارجه موقت دولت طالبان که تحت تحریمهای سازمان ملل قرار دارد با فیلیپو گراندی، کمیسیونر عالی پناهندگان سازمان ملل ملاقات کرد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک نوست: یک هفته پیش گروه طالبان از به دست گرفتن کنترل پنجشیر که آخرین ولایتی بود که مقاومت میکرد، خبر داد.
پس از آن، طالبان یک دولت موقت به رهبری محمد حسن آخوند تعیین کرد که از سال ۲۰۰۱ در لیست تحریمهای سازمان ملل قرار دارد. روز دوشنبه فیلیپو گراندی گفت که برای بررسی نیازهای بشردوستانه و وضعیت کلی در افغانستان وارد کابل شده است.
یک سخنگوی طالبان در پیامی توییتری گفت: امیرخان متقی، وزیر خارجه منصوب دولت طالبان افغانستان با کمیسیونر عالی پناهندگان سازمان ملل دیدار کرد و طی آن متقی بر لزوم حمایت از این دولت و ترغیب نکردن افغانها به پناهندگی و مهاجرت تاکید کرد.
نام امیرخان متقی در ۲۵ ژانویه ۲۰۰۱ وارد فهرست تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل شد.
در اوایل اوت، طالبان حملات علیه نیروهای دولتی افغان را شدت بخشید و در ۱۵ اوت وارد کابل شد و در نهایت تسلط بر این کشور را تکمیل کرد.
این تحولات موجب شد تا هزاران شهروند خارجی و افغان راه خروج از افغانستان را در پیش بگیرند، خصوصا افغانهای همکار با نیروها یا سازمانهای خارجی که نگران حملات تلافیجویانه طالبان بودند.
همچنین امیرخان متقی در یک کنفرانس مطبوعاتی از کشورهای خارجی بابت کمک بشردوستانه به کابل قدردانی کرد و در ادامه از بانکها و اهداکنندگان مالی خواست تا کمک مالی ارائه کنند. او گفت که گروه طالبان اقداماتش را با کشورهایی که کمک ارائه کنند، هماهنگ میکند.
این مقام طالبان تاکید کرد: از بانک توسعه آسیا، بانک توسعه اسلامی و کشورهای اهداکننده میخواهیم تا به افغانستان کمک کنند و تامین مالی پروژههایی که هنوز به اتمام نرسیدهاند، از سر بگیرند.
طالبان روابط حسنه با کشورهای خارجی میخواهد، اما آنها نباید کابل را تحت فشار قرار دهند، چون فشار کارآمد نیست و به نفع افغانستان یا کشورهای جهان تمام نمیشود.
این مقام همچنین گفت: ما آماده برقراری روابط با همه کشورهای جهان و در راس آنها آمریکا هستیم و همچنین آمادگی داریم با همه طرفها گفتگو کنیم.