- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
دهکهای بالای درآمدی بیشترین نفع را از یارانهها میبرند
رئیس اتاق تهران با بیان اینکه کسری بودجه منجر به افزایش پایه پولی و به تبع آن نقدینگی و تورم شده است، گفت: یکنواخت کردن ارز، هدفمند کردن یارانهها و کاهش تورم باید در دستور کار دولت قرار گیرد.
به گزارش اکوپل نیوز، مسعود خوانساری صبح امروز در بیست و ششمین نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار داشت: در اقتصاد ایران در سال گذشته به صورت جزئی از رکود خارج شدیم و رشد اقتصادی ۱.۲ درصدی داشتیم.
طبق آمار مرکز آمار ایران و بانک مرکزی در فصل اول امسال رشد ۶.۲ تا ۷.۴ درصدی داشته ایم. اگر به همین شکل رشد داشته باشیم وضع بهتر میشود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: کماکان رشد نقدینگی رو به صعود است و در مرداد رشد نقدینگی به ۳،۹۲۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. علت اصلی این موضوع نیز کسری بودجه است.
طبق گزارشها درآمدها و هزینهها تطابقی ندارند و کمتر از ۵۰ درصد درآمدها حاصل شده و دولت از تنخواه گردان بانک مرکزی استفاده کرده است که موجب افزایش پایه پولی و به تبع آن تورم و نقدینگی شده است.
وی ادامه داد: دولت باید از رشد تورم جلوگیری کند، زیرا در غیر این صورت نه تنها تورم بیشتر میشود بلکه نگرانیهای نسبت به افزایش شدید قیمتها خواهیم داشت.
پرداخت ۹۶۶ میلیارد دلار یارانه انرژی در ۱۰ سال
خوانساری گفت: آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یارانه انرژی پرداختی از سوی دولت در سال را ۶۳ میلیارد دلار اعلام کرده است در حالیکه طبق اعلام سازمان جهانی آژانس بین المللی انرژی از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۲۰ دولتها در ایران ۹۶۶ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت کرده اند که سالی ۹۸ میلیارد دلار میشود.
وی افزود: منتهی اگر عدد ۶۳ میلیارد دلار آقای میرکاظمی را در نظر بگیریم، یعنی سالانه به هر نفر ۱۹ میلیون تومان تعلق میگیرد. اگر این ارقام به صورت هدفمند پرداخت میشد نه تنها به اقشار آسیب پذیر صدمهای وارد نمیشد بلکه اقتصاد هم به حرکت میافتاد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه دهکهای بالای درآمدی بیشترین نفع را از یارانهها میبرند، گفت: دهکهای پایین درآمدی از یارانه بنزین ۱.۶ درصد بهره میبرند در حالی که دهکهای بالای درآمدی ۲۴.۸ درصد استفاده میکنند. در اکثر یارانهها دهکهای بالای درآمدی سود میبرند.
وی افزود: اثرات این موضوع نه تنها منجر به افزایش روزافزون اختلاف طبقاتی میشود و آثاری در رفاه اجتماعی ندارد بلکه باعث میشود با تغییراتی که روی قیمتها اعمال میشود امکان آزادسازی قیمتها را نداشته باشیم و به دنبال آن زمینههای قاچاق محصولات تولیدی به خارج از کشور را فراهم شود.
۳ مأموریت اقتصادی دولت
خوانساری ادامه داد: از سویی دیگر نیز همچنان شاهد حضور ارز ترجیحی در اقتصاد ایران هستیم. امیدواریم دولت هر چه سریعتر نسبت به یکنواخت کردن ارز اقدام کند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: دولت باید دو موضوع هدفمندی کردن یارانهها و حذف ارزهای چند نرخی را در دستور کار قرار دهد. همچنین انتظار میرود هدف اول وزرای اقتصادی دولت کاهش تورم باشد.