- حیات اقتصاد کشور مرهون تلاش کارآفرینان است
- بیانیه سپاه در رابطه با حمله نظامی به اسرائیل
- فیلم؛ پهپادهای انتحاری ایران در مسیر اسرائیل
- حمله نظامی ایران به اسرائیل آغاز شد
- «گنبد آهنین» اسرائیل چیست و چطور کار میکند؟
- دادگاهی در آرژانتین ایران را مسئول حمله تروریستی آمیا شناخت
- پنتاگون: اسرائیل از حمایت کامل آمریکا در برابر حمله نظامی ایران مطمئن باشد
- حمله نظامی ایران به اسرائیل جمعه انجام میشود
- موتورسیکلت «قرارهای یواشکی» رئیس جمهوری سابق فرانسه حراج میشود
- کارت سوخت ۲۰ میلیونی دروغ است
- جزئیات عفو ۲ هزار و ۱۲۷ محکوم
- ثبت نام خودروهای سایپا بدون قرعه کشی ویژه عید فطر ۱۴۰۳
- عکس؛ صورت کبود شده محمود احمدی نژاد
- بازیگران نمایش «عددهای نشده» معرفی شدند
- اطلاعیه قوه قضاییه در رابطه با بازرسی از رسانه فردای اقتصاد
- دلیل اعتراض کشاورزان اروپایی چیست؟
یک مطالعه جدید نشان میدهد که دوستداران گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری قلبی را از طریق زنجیرهای از رویدادهایی که در روده رخ میدهد، افزایش میدهند.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از دویچه وله، سیاری از مطالعات طی سالها رژیمهای غذایی حاوی گوشتهای قرمز و فرآوریشده را با افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط میدانستند. مظنون سنتی در این میان، چربی اشباع بود که منحصراً در محصولات حیوانی یافت میشود. چربی اشباع میتواند کلسترول LDL یا همان کلسترول بد را افزایش داده و باعث بیماریهای قلبیعروقی شود.
اما یافتههای جدید سرنخهای بیشتری در مورد چگونگی تاثیر گوشت قرمز بر سلامت قلب ارائه میدهد.
محققان کلینیک کلیولند دریافتند که باکتریهای خاصی، به وفور در روده مصرفکنندگان گوشت قرمز یافت میشود که کارنیتین گوشت قرمز را به ماده شیمیایی به نام TMAO تبدیل میکند. این ماده شیمیایی به افزایش لخته شدن خون و گرفتگی عروق کمک میکند. تعداد این باکتریها در روده گیاهخواران و وگانها بسیار کمتر است.
به گفته استنلی هازن، مدیر مرکز میکروبیوم و سلامت انسان کلینیک کلیولند، این نکته به خوبی ثابت شده که افزودن گوشت قرمز به رژیم غذایی افراد سالم، برای مدت کوتاهی باعث افزایش سطح TMAO در خون میشود. اما زمانی که گوشت قرمز با گوشت سفید یا پروتئین گیاهی جایگزین میشود، سطح این ماده کاهش مییابد.
«میکروبیوم» به مجموعه وسیعی از باکتریها و سایر میکروبها اطلاق میشود که به طور طبیعی در بدن انسان، به ویژه روده زندگی میکنند. تحقیقات در سالهای اخیر نشان میدهد این میکروبها نه تنها در هضم، بلکه در بهبود عملکرد سیستم ایمنی، عملکرد مغز و سلامت سیستم قلبیعروقی چقدر حیاتی هستند.
هازن گفته است: «هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد میکروبیوم روده وجود دارد. اما رژیمهای غذایی سرشار از غذاهایی مانند سبزیجات، میوهها و غلات پرفیبر به تغذیه میکروبهای مفید روده کمک میکنند.»
نتایج این مطالعه ۲۳ دسامبر در مجله Nature Microbiology منتشر شده است.